Porodični nudizam – roditelji, deca i mladi na nudističkoj plaži

Mnogi ne znaju da su nudističke plaže pune roditelja sa malom decom.

Ako niste nudista i nikada niste bili na nudističkoj plaži možda ćete se zapitati u kom pravcu se ta deca vaspitavaju? Da li je to suviše liberalno? Da li je to perverzno?

Roditelji su nas napravili goli, majke su nas rodile gole i potpuno izmučene od porođaja. Na ovaj ili onaj način one su ostajale sa ožiljcima na svom telu zbog tog događaja za koji će uvek reći da je najlepša stvar koja im se desila. A zatim su nas roditelji godinama kupali gole. Sa tim u vezi roditelji i deca međusobno, barem svog tela ne treba da se stide.

1449862776_the-first-born-in-a-family-of-nudists-video

Jadranska obala je među najtolerantnijim obalama na svetu. Nudističke plaže su prepune roditelja sa decom. Nikad ne treba zaboraviti da pravi naturisti cene ravnotežu čoveka i prirode, vole da borave na otvorenom, uživaju u sportu i zdravoj ishrani.

Ako ste naturista i letujete na nudističkim mestima, obilazite nudističke plaže, logično je da ćete i dete odgajati u tom pravcu, zar ne? Ako je vaš izbor naturizam i osećate se srećno na nudističkim plažama, nema ničeg prirodnijeg nego da i svoje dete povedete na nudističku plažu. Sa druge strane, ne možete jedno jutro ustati iz kreveta i vašoj već odrasloj deci saopštiti da ćete od sada biti porodično nudisti.

Ako ste nudista i imate dete, budite prirodni i ponašajte se onako kako se i osećate. Deca to mogu da osete. U najranijim godinama, deca ne mogu sama da izaberu žele li biti nudisti ili ne. Ali će se ovo pitanje prirodno postaviti kada malo porastu i imaćete prilike da deci obrazložite svoju nesvakidašnju odluku i odgovorite na njihova pitanja, a na njima je da odluče šta oni žele.

img_4483-1-640x430

Šta se dešava kada nastupi pubertet?

U najranijem tinejdžerskom dobu, kada se počnu razvijati genitalije i jave se prva prava seksualna osećanja, kada se telo vidno menja, vaš rođeni nudista će verovatno promeniti mišljenje.

Na nudističkim plažama nema mnogo adolescenata zato što mnogi tinejdžeri koji su u detinjstu bili nudisti, u adolescenciji žele da na plaži ostanu obučeni. Ukoliko je ovo slučaj, treba imati razumevanja i nikako ne postavljati suvišna pitanja koja bi tinejdžera dovela do toga da ga bude stid. Tinejdžere je zbog promena kroz koje prolaze često stid sopstvenog tela, pa se ponašaju konzervativno u želji da se prilagode sredini i uklope sa vršnjacima.

Prihvatanje svog i tuđeg tela sa svim manama i lepotama, između ostalog treba da bude deo naturističkog pogleda na svet. Nudisti su obični ljudi koje viđamo obučene na ulici. Debeli, vitki, stari, mladi i deca. Zato kod pravih nudista nema predrasuda i podsmeha. Možda je upravo nudizam jedan od načina da tinejdžer prevaziđe stid i prihvati svoje telo.

Psiholog i psihoterapeut dr. Vladan Beara objašnjava da „problem nastaje kada se dete stidi, a roditelji insistiraju na nudizmu. To nikako nije dobro i ne može imati pozitivan efekat.“ Zato je potrebno razumevanje i razgovor. Deca će u svakom slučaju porasti i odlučiti da li će biti nudisti ili neće, a na tu odluku će pored toga što su im roditelji nudisti uticati okruženje, partner i mnogo drugih stvari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s